sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Miksi teen tätä?

Ajattelinpa jollain tapaa listata tämän kokeilun tarkoitukset. Suurin osa muista paljasjalkailusta innostuneista ovat todella jo ainakin jonkinasteisia juoksijoita ja heillä tuntuvat tavoitteet olevan maratoneissa tai ainakin puolimaranoteissa. Itsehän en jaksa juosta edes puolta kilometriä.

Kai minä vain yritän kokeilla josko tällä tavalla löytyisi se lenkkeilyn hurma. Kun aiemmat kokeilut ovat olleet   kuluneilla juoksukengillä ja sitten myöhemmin oikein hyvillä juoksukengillä enkä minä oikein noista vammoista innostu. Satunnaiseen hurmaan kun ei mielestäni kuulu kipeät polvet ja/tai nilkat.

Toinen mitä haluan nähdä on se, tapahtuuko jaloilleni jotain. Minulle tulee herkästi kovettumia isovarpaisiin ja olen itse hyvin vakuuttunut väärän jalan asennon vaikutuksesta. Jos olen ymmärtänyt oikein, niin paljasjalkailun pitäisi korjata tuota jalan asentoa oikeaan suuntaan - olettaen tietysti että muuten asentoni on oikea.

Kuvittelen myös, että kun käytän kenkiä mahdollisimman vähän, niin en unohda oikeaa asentoa niin helposti. Kesällähän siinä ei onneksi ole mitään kummallista että kävelee kengittä, vaikka näin kaupunkioloissa se tuntuu herättävän hiukan ihmetystä (tai sitten vain kuvittelen).

2 kommenttia:

  1. Onnea matkaan paljasjalkamaailmassa!

    Itse kullakin omat tavoitteensa, kaikki yhtä hyviä mielestäni kun pyrkimys on liikunnallisuuteen.

    Jotain varmasti tapahtuu jaloillesi ajan myötä ja uskoakseni ne ovat hyviä asioita, kunhan ei tee liikaa kerralla. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Yritän olla haukkaamatta liian suurta palaa, vaikka se lienee helmasyntini näissä hommissa.

    VastaaPoista

Penni ajatuksistasi :)